Elämää huskylauman kanssa Ritakorvessa 4h

4h

1, 2, 3

Keskitaso

Ohjelma vain varaajan seurueelle

180

Osallistu rekikoirien hoitamiseen, opi valjastamaan ja ajamaan koiravaljakkoa kuusamolaisella huskytarhalla.

Aja!

Millaista on elämä 20 rekikoiran kanssa? Tule kokeilemaan!

Perehdymme rekikoiriin ja koiravaljakkourheiluun, teemme koirien ja kennelin huoltotyöt, jotka voivat sisältää ruokintaa, tarhojen siivousta, koppien kuivittamista, ajoittain myös pieniä korjaustöitä. Sitten on koirien leikkihetken vuoro – päästämme koirat tilavaan juoksutarhaan leikkimään ja seurustelemaan. Samalla voit perehtyä koirien rikkaaseen sosiaaliseen elekieleen ja varsinkin rapsutteluun.

Sitten treenataan! Valjastamme koirat yhdessä kelistä ja vuodenajasta riippuen joko mönkijän tai reen eteen ja lähdemme ajelulle. Opit valjastamaan koiria sekä miten valjakko kootaan ja kokemaan kuinka innokkaita koirat ovat lähtemään töihin. Talvella voit valita, haluatko ajaa valjakkoa itse vai mieluummin nauttia ajelusta Marin reessä istuen. Kyyditettävänä ennättää nauttia maisemista paremmin ja valokuvaaminenkin onnistuu. Reellä ajaminen, varsinkin ensikertalaiselle, on intensiivistä hommaa, joka vaatii jonkin verran tasapainoa ja fyysistä kuntoa, mutta myös palkitsee. Ajelun jälkeen palaamme takaisin kennelille, puramme valjakot ja annamme koirille lämpimän palautusjuoman sekä huollamme varusteet takaisin paikoilleen.  Jos energiaa vielä riittää, myös reippaat huskynpentumme ovat aina valmiita pieneen leikkihetkeen.

Tämä ohjelma toteutetaan koirien kotona Kuusamon Ritakorvessa, noin 20 km Kuusamon keskusta ja Rukalta.

Toimimme vastuullisesti. Meille on tärkeää sekä ihmisten, että eläinten hyvinvointi. Ruska Laukalla on Business Finlandin Suitanable Travel Finlandin merkki osoituksena vastuullisista matkailupalvelujen tuottamisesta. Tärkeät arvot kuten turvallisuus, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja eettisyys näkyvät jokapäiväisessä arjessa. Kiinnitämme erityistä huomiota yleiseen siisteyteen ja toimivaan toimintaympäristöön niin turvallisuuden kuin esteettömyydenkin kannalta.

 Varaa ohjelma

Nettivaraus sulkeutuu 4 vrk ennen ohjelmia, joten varaathan ajoissa. Pidemmät huskyohjelmat toteutetaan aina yksityisohjelmina ja kapasiteetti on hyvin rajallinen, joten mitä aiemmin varaat, sitä parempi mahdollisuus on päästä mukaan! Voit tiedustella vapaita paikkoja info@ronivaara.fi .

Meiltä saat

 • Ammattitaitoinen ohjaaja ja asiakasystävällinen opastus
 • Perehdytys rekikoirien elämään, koiravaljakolla ajamiseen ja turvalliseen toimimiseen koirien kanssa
 • Vähintään tunnin kestävä koiravaljakkoajelu, talviaikaan keliolosuhteiden mahdollistaessa pidempikin
 • Koiralauman päivittäisiä hoitotöitä, kuten ruokintaa, siivousta yms.
 • Yksityinen ohjelma

Lisäpalvelut

 • Ruokailut tai tarjoilut tulille (kysy lisää sähköpostitse)
 • Muut eläin- ja luontopalvelut

ohjeita

 •  Varaa itsellesi sään mukaiset, lämpimät varusteet. Mieluummin yksi kerros liikaa vaatetta, kuin liian vähän!
 • Tukevat talvikengät, pipo ja hanskat/kinttaat, lumisateisella säällä laskettelu/hiihtolasit voivat olla hyvät
 • Pidemmät huskyohjelmat toteutetaan kokonaan ulkotiloissa
 • Tupakointi ei ole sallittua ohjelmissamme